torstai 15. joulukuuta 2011

Stjerne

Viime viikolla ihastelin Odelman kudelmien Outin askartelemia paperitähtiä. Eilen Herkun ja Koukun joulukalenterista paljastui linkki kivannäköiseen paperitähteen. Syksymmällä olin hankkinut Tiger -kaupasta (siinäpä vasta kauppa, onneksi lähin on Madridissa) kolmella eurolla lehtiön erilaisia kuviopapereita, joten eilen sitten Lain ja oikeuden (siinäpä vasta ohjelma, onneksi niitä ei tule kuin kaksi jaksoa päivässä) äärellä värkkäsin papirstjernen. Taittelu oli helppoa, mutta sakaroiden saattaminen tähdeksi osoittautui vähän vaikeammaksi, varsinkin kun yritin eka neljällä sakaralla. Kun tajusin lisätä mukaan toisen mokoman sakaria, homma helpottui huomattavasti. Vähän löysästihän ne toisissaan ovat kiinni, mutta toisaalta onhan tuo reikä tuossa keskellä vähintäänkin mielenkiintoinen. Niin, ja sitten lisäsin sille vielä tuommoisen muovihelmipyrstön. 

5 kommenttia:

 1. Kivannäköinen tähti tämäkin, ja tuo häntä on hieno lisä! Pitää ottaa linkki talteen ja kokeilla joku kerta.

  VastaaPoista
 2. Ihan saman tähden kanssa olen taistellut ja samaa virhepolkuakin näköjään kulkenut. Ensin minäkin nimittäin luulin, että osia on neljä - eihän missään sanota, että kahdeksan! Jossain vaiheessa sitten simmu osui kuvaan, jossa ne kahdeksan sakaraviritelmää odottavat yhdistämistä ja tajusin. Mutta yhdistäminen siististi on kyllä vaikeaa, minulle jää samanlainen reikä keskelle. Mitä luulet, onkohan hommassa vielä joku niksi?

  VastaaPoista
 3. Outi: kiitos! Mulla kanssa tallessa se toinen tähtiohje, mutta se taitaa mennä ensi joulun puolelle.

  Tuija: Noh, tuo pyrstö painoi niin paljon, että tähti levisi eilen illalla käsiin sakara sakaralta. Kokosin uudestaan ja turvauduin myös liimaan, ja kappas, ei tullut enää reikää keskelle. Vähän harhaoppista kenties, mutta toimii! Ja kiitos kommentista, sieltä takaa löytyi mielenkiintoinen blogi!:)

  VastaaPoista
 4. Meillä kiikkuu ikkunassa ja vähän siellä sun täällä muutenkin noita ensimmäisen linkin tähtiä, ja on kyllä kivan näköisiä. Tein omat sopivan kiiltävistä tapetinpalasista ja osan sitten sellaisesta vähän tulostuspaperia paksummasta paperista. Helppoja tehdä, ja erikokoisista tähdistä saa tehtyä kivoja ryhmiä, joissa tähdet pyörii kivasti omia aikojaan.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä idealta tuo tapetinpalojen käyttäminen. Nyt siis ihan pakko kokeilla, viimeistään ensi jouluna. :)

  VastaaPoista