maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesäkeidas

Olen harrastellut ajankulukseni tässä puutarhanhoitoa ja rakentanut parvekkeelleni unelmien kesäkeitaan. Parvekkeen lämmössä runsasta satoa kypsyttelevät: 

Paprika
Raparperi
 Kurkku
Näiden lisäksi kesääni ilostuttavat kaksi amppelimansikkaa, joiden kitkerät minimansikat (joita kypsynee kesässä ehkä noin kaksi) maistuvat ihan paskoilta.

Mutta kah, itsetuhoisessa parvekepuutarhassani on tapahtunut myös elämän ihme. Parevekelaatikossa oli alunperin raparperinsiemeniä, mutta kun eivät alkaneet millekään, istutin samaan multaan munakoisontaimen. Sen söivät kokonaan kirput, joten repäisin taimen irti ja työnsin multaan ostokurpitsan siemenet. Viikon olen ollut kotoa poissa, minä aikana mullasta on ponnistanut seitsemän kurpitsanalkua ja kaksi muuta tunnistamatonta yksilöä.  Mutta no worries, enköhän saa nuo melko nopeasti pois päiviltä.
Ei vissiin ihan justiinsa kannata suunnitella omavaraistalouteen siirtymistä.

5 kommenttia:

 1. En olekaan ainoa jonka viherpeukalo ei olekaan niin vihreä... ;DD Tämä oli hauskaa vaihtelua monista blogeista lukemiini "katsokaa täydellistä kesäkeidastani" postauksiin. Ehkä mekin joskus vielä opitaan. Ajattelin mennä huomenna puutarhalle etsimään pahaa-aavistamattomia kukkauhreja....

  VastaaPoista
 2. Haha, kuulostaa hyvin tutulta! :D itsehän onnistuin myös mahtavasti yrittien kasvattamisesta, sillä eräs kaunis aamu huomasin itämispurkkien homehtuneen! eivätpä siitä yrtit enää mihinkään kasvaneet ja ostin esim. persiljani puutarhamyymälästä valmiina. Yritän huijata itseäni et onnistuin sen kasvattamisessa..:D

  VastaaPoista
 3. Hihi, tsemppiä teillekin puutarhahommiin! Sitä näköjään tarvitaan:D

  VastaaPoista
 4. Satohan se on tuokin :)

  Reeta

  VastaaPoista
 5. Reeta: Ai että: Always look on the bright side of life, diddidididi...

  VastaaPoista