lauantai 29. syyskuuta 2012

Koukuille koti

 
Koukkuvarastossa oli käynyt kato: en männäviikolla löytänyt koukun koukkua ja hyvä inspis meni hukkaan, kun en heti päässyt virkkaamaan. Myöhemmin lankanyssyköitä kaivaessani sain kokoon  kymmenisen koukkua ja päätin, että nyt tehdään koukuille koti. Vähän riskipeliähän tämä on, säilyttää nyt kaikki munat samassa korissa. Mutta se ei pelaa,  joka pelkää.

Aikaa tämän tekemiseen kului vain puolisen hujausta. Kankaana käytin joskus aikaisemmin kangasväreillä värjäämääni kangasta ja pätkän vanhaa tilkkukangasta. Tästä tuli turhan iso vaatimattomalle koukkukokelmalleni, joten säilytän nyt myös puikkojani kotelossa. Vaikka puikkojen kanssa läpän kääntäminen koukkujen suojaksi ei ole mahdollista, ovat puikot ja koukut pysyneet hyvin kotelossa, ei ylivuotoja. Hienoa!
Näin sen tein: Ompelin keltaisen (noin 30cm x 10cm) ja violetin (noin 30cm x 40cm) kankaan yhteen nurjalta puolelta, saaden näin aikaan 50 cm pitkän pötkön, jonka pitkät sivut siksakoin. Siksakoin myös lyhyet sivut, violettiin sivuun ompelin lisäksi päärmeen. Seuraavaksi asetin kankaan pöydälle oikea puoli ylöspäin, pistin kiinnitysnauhan kankaan päälle (suunnilleen puolen välin korkeudelle) siten, että sentti  siitä on kankaan reunan ulkopuolella. Tämän jälkeen käänsin violetin kankaan 12 cm korkuiseksi läpäksi (oikeat puolet vastakkain). Saman tempun tein kankaan toiselle päälle: keltainen kangas jää siis päällimmäiseksi (kts. kuva). Vikaksi ompelin sivusaumat jättäen toiseen sivuun pienen kääntöaukon. Käänsin pussukan oikeinpäin ja ompelin kääntöaukon umpeen. Lopuksi ompelin vielä koneella työn päältä violetin puolen täyteen "koteloita" koukuille. 

4 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat! Varsinkin tuo violettipohjainen, aah ♥

  Hihii, tein itsekin vasta eilen postauksen aiheesta :D On se vain niin kätsy.

  VastaaPoista
 2. Hieno!!
  Olisihan tuo ihan luksusta, kun vain sais aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pikkutyöt ovat kyllä vähän tämmöisiä, että tuppaavat jäämään aina tekemettä. Mullakin vielä pitäis vaikka minkälaista koteloa ja suojapussia...

   Poista