tiistai 25. syyskuuta 2012

May the phone be with you

Olen saanut noottia siitä, että mukamas kohtelisin kaltoin teknisiä vempeleitäni. Puhelintanikin kuulema vein kuin vierasta sikaa, asialle piti siis tehdä jotain. Ja eilen tein: puuvillalankoja oli vain vihreää, ruskeaa ja valkoista, ja aihe valikoitui sitten sitä myötä.

No, kuitenkin.
Teille ohje tässä on, hyvät olkaa. 

Yoda -kännypussi
Oma puhelimeni on kooltaan noin 5,5cm x 10,5 cmx 1cm, ohje siis suunnilleen tuon kokoiselle kapulalle.
Tämän tekee yhdessä illassa, eikä lankaakaan kulu kovasti. Yoda tehdään kahdessa osassa: ensin vartalo ja sitten pää, johon lopuksi liitetään korvat. Vartalo kuin myös pää virkataan yhtenä kappaleena, spiraalina. Ohje on  köppänä ja termit ihan hukassa, mutta ehkä tästä joku jonkun idean saa. Itse en kyllä tajuaisi yhtään mitään.

Vartalo
Aloita vihreällä langalla:  virkkaa16 kjs, 1 ks toiseksi vikaan virkkaamaasi kjs:aan. Virkkaa 14 ks lisää, ja pyöräytä itsesi ketjusilmukkaketjun toiselle puolen ja virkkaa  15 ks. Tähän pisteeseen päästyäsi jatka samaan malliin "spiraalina" kunnes korkeutta pussukanpohjalla on neljä kierrosta. Virkkaa vikaksi muutama piilosilmukka ja katkaise lanka. 

Jatka työtä valkoisella langalla, virkkaa kiinteitä silmukoira kunnes saavut etupuolelle. Virkkaa 5 ks valkoisella, ota ruskea lanka mukaan (täältä kirjovirkkauksen perusteet, ei ole vaikeata), virkkaa 5 ks ja jatka taas valkoisella langalla. Tällä viisiin jatketaan 14. kierrokseen asti. 14. kierroksen kohdalla ruskea lanka korvataan vaaleammalla langalla (vyö). Itse kirjoin vyön virkkauksen päälle, mutta kehotan virkkaamaan vyön suoraan työhön. 19. kierroksen jälkeen päättele ja katkaise lanka.

Pää: 
Tee pää  samoin kuin vartalo. 13 krs jälkeen päättele työ. Silmien yläpuolella kulkeva kurttu virkataan työn päälle kiinteilla silmukoilla (tässä tyyli on vapaa, työnnä koukkua silmukoiden välistä miten parhaiten pystyt). Otsakurtut virkataan samalla lailla.

Korvat: 
Virkkaa 9 kjs, sitten 1 ks toiseksi viimeiseen virkkaamaasi ketjusilmukkaan, jonka jälkeen virkkaa 7 ks aiemmin virkkaamiisi ketjusilmukoihin. Käännä työ. Virkkaa 1 kjs, jatka virkkaamalla 7 ks, vikaan silmukkaan kaksi ks, sitten 2 kjs. Virkkaa 1 ks toiseksi viimeiseen virkkaamaasi ketjusilmukkaan ja  kiinteitä silmukoita rivin loppuun. Käännä työ ja virkkaa 1 kjs, sitten ks jokaiseen edellisen kierroksen ks:aan. lopuksi 2 kjs. Taas kiinteitä silmukoita rivin loppuun. Toista edellinen, päästyäsi korvannipukkaan virkkaa jälleen 2 kjs, jonka jälkeen palaa alareunaa pitkin piilosilmukoita virkkaamalla. Jos näyttää suippokorvalta tässä vaiheessa, hyvä juttu. Toisenkin korvan virkattuasi, ompele ne Yodan päähän kiinni.

Viimeistely: 
Yhdistä pää ja vartalo niskasta nurjalta puolelta kiinteillä silmukoilla.
Kirjo valkoisella langalla silmäpallukat, sen jälkeen mustalla pupillit, viimeiseksi vihreällä langalla yläluomet ja nenä.

Ja noin, mestari on valmis.

8 kommenttia:

 1. SO_COOL! Pakko saada, ihan pakko! Taitaa kyllä tulla kauppareissu, mun värivalikoima on tällä hetkellä (aina) vähän huono.

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu idea ja tosi hieno toteutus! Meillä varsinkin mies on hirviä Star Wars -fani ja tällä saisin kyllä mukavasti kerättyä vaimopisteitä.. ;)

  VastaaPoista
 3. Onneksi minulla on aina vihreää lankaa! (mut valkoista...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jos tarkkoja ollaan, niin eihän jodan kaapu edes oikeasti ole valkoinen, eli ei huolta :)

   Poista
 4. Aivan mahtava kännykkäpussi!!! :D

  Pakko kyllä ehkä väsätä tällainen meidän urholle. :)

  VastaaPoista
 5. Vau mikä idea & toteutus!! Huippuhieno :D

  VastaaPoista