sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sitten olette saippuakuppi.

Tarmokkaan ja tuloksekkaan opiskelupäivän kunniaksi annoin torstai-iltana periksi saksiseireenien kutsulle ja erikeepperin huumaavalle tuoksulle, ja näpertelin taas muistikirjan. Telkkarista kattelin samalla Sokkokokkia, joka on kyllä varmasti vuosikymmenen huonoin ohjelma. Niin huono, että pakko katsoa se ehkä ensi viikolla uudestaan.

Kirjanen syntyi sutjakkaasti eivätkä tarveainetkaan kummoisia olleet. Tämmöisen saa aikaan palasesta pahvia, kopiopaprusta, ompelulangasta, vedellä läträtystä erikeepperistä, kirjan sivuista (omani ostettu askartelutarkoituksiin)  sekä jostakin viehkeästä kuvasta. Taannoin ostamani sarjakuvalehdet osoittautuivat oivaksi materiaaliksi läpsykän koristelemiseen. Etukanteen pääsi komeilemaan Peukalopöpö-lehdestä leikkelemäni ruutu, jossa peukalopöpömäisen surrealistiseen tyyliin mietitään ihmisen syvintä olemusta.
 
Ikävintä koko hommassa on sivujen leikkaaminen edes 
 suunnilleen samankokoisiksi ja sivujen ompelu kiinni pahvikansiin.

Vaatimattomasti ei voi todeta muuta kuin, että tästä tuli erittäin hyvä ellei täydellinen. Ensi kerralla pitää vaan muistaa, että kirjaa ei saa läpsäyttää kiinni heti sen jälkeen kun on vetäissyt sisäpuolten paperien päälle erikeepperillä kerroksen.  Pikkuinen kauneusvirhe siitä syntyi, mutta en anna sen häiritä.  

 
"Sitten olette saippuakuppi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti